Plaggenhouwers roepen nieuwe prins van Grubbenvorst in november al uit

Print
Plaggenhouwers roepen nieuwe prins van Grubbenvorst in november al uit

Gekke Maondaag staat ook in de nieuwe programmering centraal. Afbeelding: Lé Giesen

Grubbenvorst -

De prins van Grubbenvorst wordt vanaf dit jaar in november al uitgeroepen. Alle nieuwe hoogheden van het dorp maken in het eerste weekend na de ‘elfde van de elfde’ hun opwachting.

Tot nu toe werd de nieuwe prins rond of net na de jaarwisseling bekendgemaakt. Gekke Maondaagsvereiniging De Plaggenhouwers heeft na een jaar zonder activiteiten het carnavalsprogramma voor een deel op de schop gegooid. Corona was daarvoor niet de aanleiding, het plan dateert al van twee jaar geleden.

Ook in de vernieuwde agenda is de datum van Gekke Maondaag, volgend jaar op 14 februari, rood omcirkeld. De eerste activiteit in de aanloop naar het seizoen 2021-2022 is de liedjesmiddag op 26 september. Zaterdag 13 november komen alle nieuwe hoogheden, van kinderkwartet tot ouderenprins, uit op het Prinse & Prinsessebal, daags erna volgt een seniorenzitting. Alle recepties vinden plaats in het eerste weekend van februari. Op carnavalsdinsdag is de afsluiting van vastelaovend met het muts aafzette.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen