Judoka Juul Franssen al na één partij klaar op WK Budapest

Print
Judoka Juul Franssen al na één partij klaar op WK Budapest

Afbeelding: EPA

Juul Franssen heeft weinig vertrouwen kunnen tanken in aanloop naar de Olympische Spelen volgende maand in Tokio. Op de WK in Budapest was ze al na een ronde klaar. De Hongaarse Szofi Osbas was te sterk.

Franssen trof in Osbas een tegenstander die, gesterkt door het fanatieke thuispubliek, flitsend aan de partij begon. Franssen daarentegen liet niet haar beste judo zien en wachtte vooral af. Dat kwam haar op twee shido’s (gele kaarten) te staan wegens passief handelen.

Meetmoment

Osbas wist de judoka uit Reuver uiteindelijk met nog 55 seconden te gaan op de rug te leggen waardoor het toernooi voor haar al na een partij voorbij was. Franssen had van tevoren nog aangeven dit moment graag aan te grijpen als meetmoment voor de Spelen volgende maand. Wil ze daar in aanmerking komen voor de medailles, dan zal er echt een stapje bij moeten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee