Judoka Juul Franssen al na één partij klaar op WK Budapest

 © EPA

Juul Franssen heeft weinig vertrouwen kunnen tanken in aanloop naar de Olympische Spelen volgende maand in Tokio. Op de WK in Budapest was ze al na een ronde klaar. De Hongaarse Szofi Osbas was te sterk.

Redactie

Franssen trof in Osbas een tegenstander die, gesterkt door het fanatieke thuispubliek, flitsend aan de partij begon. Franssen daarentegen liet niet haar beste judo zien en wachtte vooral af. Dat kwam haar op twee shido’s (gele kaarten) te staan wegens passief handelen.

Meetmoment

Osbas wist de judoka uit Reuver uiteindelijk met nog 55 seconden te gaan op de rug te leggen waardoor het toernooi voor haar al na een partij voorbij was. Franssen had van tevoren nog aangeven dit moment graag aan te grijpen als meetmoment voor de Spelen volgende maand. Wil ze daar in aanmerking komen voor de medailles, dan zal er echt een stapje bij moeten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal