Geen hattrick voor Mathieu van der Poel in Zwitserland

Print
Geen hattrick voor Mathieu van der Poel in Zwitserland

Stefan Bissegger grijpt de dagzege in Zwitserland. Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Het is Mathieu van der Poel niet gelukt om drie ritten op rij te winnen in de Ronde van Zwitserland. Een vluchtersgroepje van vier bleef weg in de vierde etappe van Pfaffnau tot Gstaad over een heuvelachtig parcours van 171 km, waardoor ‘VDP’ niet de kans kreeg om zijn hattrick te voltooien. Wel behoudt hij de gele leiderstrui. De Zwitser Stefan Bissegger pakte in eigen land de dagzege.

De vluchters Bissegger, Benjamin Thomas, Joël Suter en Joey Rosskopf kregen ruim zes minuten van het peloton. Suter moest er richting het einde af bij zijn medekoplopers. In de laatste afdaling werd het een spel tussen kat en muis. Bissegger wist dat hij het geel kon pakken en deed daar dan ook alles aan, maar het was niet voldoende om deze van Van der Poel af te pakken. Wel pakte hij de ritzege, door zijn twee medevluchters te verschalken in de sprint. Bissegger maakte wel een reuzensprong in het klassement, van 80 naar 10.

Geen hattrick voor Mathieu van der Poel in Zwitserland
Bissegger achteraan in het vluchtgroepje. Foto: Hollandse Hoogte / EPA

Mike Teunissen deed mee in de sprint van het peloton, op meer dan vijf minuten van Bissegger. De Limburger van Jumbo-Visma werd achtste. Hij moest Edward Theuns, Sebastian Molano en Omar Fraile nog voor zich dulden. Wout Poels en Tom Dumoulin finishten eveneens in het peloton, als 32ste en 38ste.

In het klassement is Poels nog altijd de tweede Nederlander, op de 17de plek. Teunissen is 52ste (op 3.48) en Dumoulin 97ste (op 10.21)

Geen hattrick voor Mathieu van der Poel in Zwitserland
Mathieu van der Poel blijft leider in Zwitserland. Foto: Hollandse Hoogte / EPA

Phil Bauhaus heeft de eerste etappe in de Ronde van Slovenië gewonnen. De Duitse sprinter van Bahrain Victorious was de beste na een rit van 151 kilometer van Ptuj naar Rogaska Slatina. Bauhaus bleef de Spanjaard Jon Aberasturi en de Portugees Rui Oliveira voor.

Een kopgroep van zeven renners met daarbij Matthijs Paasschens kreeg maximaal zo’n 3 minuten voorsprong. Met nog 11 kilometer te gaan werden de koplopers ingerekend en maakte het peloton zich op voor een massasprint, waarin Bauhaus de snelste was. De Ronde van Slovenië duurt tot en met zondag.

Robbe Ghys heeft de eerste etappe in de Ronde van België op zijn naam geschreven. De Belg van Sport Vlaanderen - Baloise won de rit van Beveren naar Maarkedal na 175 kilometer voor zijn landgenoten Remco Evenepoel en Gianni Marchand.

Evenepoel pakt door bonificatieseconden de eerste leiderstrui. De wielrenner van Deceuninck - Quick-Step heeft vijf seconden voorsprong op Ghys.

De Ronde van België duurt tot en met zondag. Donderdag volgt een tijdrit over 11,2 kilometer.