Schutterij krijgt subsidie voor kogelvangers tijdens bondsfeest in Schin op Geul

Print
Schutterij krijgt subsidie voor kogelvangers tijdens bondsfeest in Schin op Geul

Kogelvangers moeten voorkomen dat afgedwaalde kogels in de natuur terechtkomen. Afbeelding: DRIEK HENDRIKS

Schin op Geul / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Ransdaal -

Schutterij Sint-Mauritius in Schin op Geul krijgt van de gemeente Valkenburg extra subsidie voor het huren van kogelsvangers.

De schutterij is door de RKZLSB gevraagd om op zondag 22 mei 2022 het bondsfeest te organiseren. Dat kan alleen als achter de schietbomen kogelvangers worden geplaatst, aldus de gemeente, zodat afgedwaalde kogels niet in op natuur- of landbouwterreinen terechtkomen. Daar zijn uiteraard extra kosten mee gemoeid.

De laatste keer dat Sint-Mauritius een bondsfeest mocht organiseren voor de Zuid-Limburgse bond was in 2016. Aan het schutterstreffen nemen doorgaans zo’n zestien schutterijen uit de regio deel. Dit jaar zijn de bondsfeesten in Voerendaal en Margraten geannuleerd in verband met de strenge coronaregels.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen