Sophianum spreekt leerlingen na incident aan op verkeersgedrag

Print
Sophianum spreekt leerlingen na incident aan op verkeersgedrag

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Afbeelding: ING Image

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Het Sophianum in Gulpen heeft klachten ontvangen over het verkeersgedrag van leerlingen die op weg zijn van en naar de sportvelden.

Bij mooi weer vinden lessen lichamelijke oefening plaats op de sportvelden net buiten Gulpen. Leerlingen moeten daar op eigen gelegenheid naartoe, maar naar nu blijkt, kan een deel van de scholieren die verantwoordelijkheid niet aan.

„Vanmorgen (woensdag 9 juni, red.) viel een leerlinge, door toedoen van een klasgenootje, vlak vóór een bestelbusje. Het ging maar nét goed, doordat de bestuurder van het bestelbusje snel en adequaat reageerde”, steekt de woordvoerder van de school van wal.

Lees ook: Sophianum in Gulpen volledig op de shop: verouderd gebouw wordt weer ‘gezond en fris’ gemaakt

Het incident blijkt echter geen opzichzelfstaande gebeurtenis. „We hebben afgelopen dagen opmerkingen van omwonenden gekregen, dat leerlingen zich roekeloos gedragen in het verkeer. Denk aan slingeren over de weg of fietsen terwijl ze met hun telefoon bezig zijn.”

De school wil niet afwachten, totdat het daadwerkelijk misgaat en roept leerlingen daarom op zich te gedragen in het verkeer. Verder doet Sophianum een beroep op ouders dit onderwerp thuis aan te kaarten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen