Treed in de voetsporen van de Romeinen tijdens de Via Belgica Wandel III-daagse

Print
Treed in de voetsporen van de Romeinen tijdens de Via Belgica Wandel III-daagse

Wandelen over de Via Belgica nabij de Worm in Rimburg. Afbeelding: Luc Lodder

Zuid-Limburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

In Zuid-Limburg vindt van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni voor het eerst de Via Belgica Wandel III-daagse plaats.

Lees ook: Houthem legt sporen van Romeinen bloot met reconstructie van stukje Via Belgica

Dit in het kader van de Nationale Archeologiedagen. Het 70 kilometer lange Romeinse wandelpad van Maastricht naar Rimburg werd onlangs volledig bewegwijzerd. Het is de bedoeling dat deelnemers de tocht in drie dagen volbrengen.

Alle etappes lopen van treinstation tot treinstation, zodat vertrekplaatsen gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Lees ook: Thermenmuseum Heerlen moet met ombouw naar Romeins Museum ook aan de buitenkant een Romeinse uitstraling krijgen

Wie zich vooraf inschrijft, ontvangt gratis een routebeschrijving en allerlei informatie. Bovendien maken geregistreerde deelnemers kans op de wandelpin. Het is echter de bedoeling dat iedereen op eigen gelegenheid op pad gaat.

Kijk voor meer info en inschrijving op deze website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen