Dertien dassenburchten in Maasgouw

Print
Dertien dassenburchten in Maasgouw

Afbeelding: De Limburger

Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

De gemeente Maasgouw start een werkgroep die jaarlijks alle dassenburchten gaat controleren. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden.

De gemeente laat weten dat het goed gaat met de dassenpopulatie. De afgelopen dertig jaar is het aantal bewoonde burchten gestegen van nul naar dertien. IKL bracht onlangs alle dassenburchten in kaart. Nu het leefgebied en de populatie bekend is, kan de gemeente gericht maatregelen nemen om de diersoort te beschermen. Geïnteresseerden voor de werkgroep kunnen zich melden via c.munnecom@ikl-limburg.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen