Video: Grote schade bij plofkraak in Tudderen

Print

Grote schade bij plofkraak in Tudderen. Video: Orange Media

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Een geldautomaat in de Duitse grensplaats Tudderen is in de nacht van donderdag op vrijdag vernield bij een plofkraak.

Ook de Nederlandse politie werd rond half vier in de nacht ingeschakeld. De schade is groot. Het is niet bekend of en hoeveel geld er is buitgemaakt. Getuigen hoorden rond 3.20 uur een explosie. De daders vluchtten daarop met motoren richting Sittard. De plofkraak vond plaats in het winkelcentrum aan In der Fummer, waar ook veel Limburgers inkopen doen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen