Weer twee aanhoudingen om dodelijke schietpartij Hoensbroek

Print
Weer twee aanhoudingen om dodelijke schietpartij Hoensbroek

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Hoensbroek / Heerlen -

De politie heeft opnieuw twee mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij op 2 mei in Hoensbroek, gemeente Heerlen.

Het gaat opnieuw om twee mannen uit Heerlen, ook nu weer in de leeftijd van 22 en 26 jaar. De mannen werden donderdag opgepakt, zo maakte de politie vrijdag bekend.

Lees ook: In Hoensbroek doodgeschoten Akenaar had mogelijk banden met Koerdische motorbende, Duitse recherche betrokken bij onderzoek

Door de schietpartij op de Schuureikenweg in Hoensbroek kwam een 29-jarige man uit Aken om het leven. Dinsdag pakte de politie twee andere Heerlenaren op, van dezelfde leeftijden. Deze verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist over eventuele verlenging van hun voorarrest.

Een rechercheteam is bezig met het onderzoek naar de schietpartij. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De schietpartij draaide volgens de politie vermoedelijk om drugs. Na het incident meldden zich meerdere getuigen bij de politie. Ook de getuige die tijdens de schietpartij naast het slachtoffer in de auto zat, heeft een verklaring afgelegd.

Volgens Duitse media zou het slachtoffer een Iraanse achtergrond hebben en deel uitmaken van een motorbende, Bahoz. Vier leden van die bende staan voor de rechter in Duitsland op verdenking van afpersing en drugshandel. De doodgeschoten man was een bekende van justitie in verband met drugszaken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen