Refurbished producten: wat zijn de voordelen?

Print
Refurbished producten: wat zijn de voordelen?

Afbeelding: Pexels.com

Refurbished producten zijn tegenwoordig heel erg populair. Het is daarom ook niet meer dan normaal om te beschikken over een refurbished iPhone, iPad of MacBook. Naast Apple producten verkopen veel leveranciers tegenwoordig ook Samsung telefoons, HP laptops en andere merken. Doordat het assortiment nu breder dan ooit is, is het nu nog aantrekkelijker om te kiezen voor een refurbished product. Maar wat zijn nou precies de voordelen? Daar vertellen wij je graag meer over.

Besparen tot wel -60%

Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van een refurbished product is het grote voordeel. Bij refurbished producten kunnen de kortingen oplopen tot wel -60%. Neem bijvoorbeeld een refurbished iPhone. De iPhone 8 kost refurbished maar €194,- in plaats van €699. Hierdoor bespaar je honderden euro’s terwijl je niet inlevert op de kwaliteit van het product. Naast een iPhone 8 zijn er ook heel veel nieuwe modellen refurbished iPhones verkrijgbaar. Denk hierbij aan de iPhone 11 die bij een refurbished leverancier al verkrijgbaar is voor €529,- in plaats van €809,-.

Uitvoerig gecontroleerd door experts

Twijfel jij aan de kwaliteit van refurbished producten? Dat hoeft gelukkig niet. Alle refurbished producten worden uitvoerig gecontroleerd door experts. Hierbij kun je denken aan een controle van de batterij, microfoon en de camera. Wanneer er een onderdeel wordt aangetroffen dat niet naar behoren werkt wordt dit onderdeel gerepareerd of compleet vervangen. Na de controle worden de producten schoongemaakt en voorzien van de nieuwste software. Zo zorgen refurbished leveranciers ervoor dat producten in de conditie ‘als nieuw’ er ook écht als nieuw uitzien.

Een lange garantietermijn

Vind jij het ook altijd zo vervelend dat Apple een garantietermijn biedt van maar 1 jaar? Refurbished leveranciers bieden vaak een langere garantietermijn dan Apple. De meeste refurbished leveranciers bieden 2 jaar garantie aan. Een leverancier als refurbished.nl biedt zelfs 3 jaar garantie aan op hun assortiment. Deze webshop is specialist op het gebied van refurbished apparatuur en wil het koopproces voor klanten gemakkelijker maken. Zo kun je op hun website gemakkelijk prijzen van verschillende leveranciers vergelijken, zodat je altijd kunt gaan voor de allerbeste deal.

Duurzaam alternatief

Wanneer je een nieuwe telefoon, tablet of laptop koopt moeten er veel materialen en grondstoffen gebruikt worden bij de productie. Zowel het inwinnen als bewerken van deze materialen kost veel energie. Bij refurbished producten is dit proces niet opnieuw nodig, want bestaande producten krijgen een nieuw leven. Wanneer jij kiest voor een refurbished product wordt de levensduur vaak tot 2 jaar verlengt. Hierdoor bespaar je niet alleen heel veel geld maar draag je ook een steentje bij aan een duurzamere samenleving!