Dier van de week: Jeroen de pauw zoekt thuis met een of meerdere pauwendames

Print
Dier van de week: Jeroen de pauw zoekt thuis met een of meerdere pauwendames

Jeroen. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is dat een bijzonder dier, want voor het eerst stelt ze een pauw voor.

Wie is Jeroen en waarom zit hij in het asiel?

„Jeroen is een jonge mannetjespauw die al zwervend op straat is aangetroffen. Zijn baas is hem niet op komen in ons asiel en daarom mogen wij een nieuw plekje voor hem zoeken. Hij is nog een beetje bang en schrikachtig maar voor een lekker hapje komt Jeroen wel al voorzichtig naar je toe.”

Een pauw als huisdier. Hoe zit dat en wat heeft een pauw nodig?

„Pauwen zijn sociale dieren en een haan als Jeroen heeft minimaal twee dames nodig om hem gezelschap te houden. Ze hebben veel ruimte nodig en hun terrein moet afgezet zijn met een hek van minimaal 1 meter hoog. Op het terrein moeten bomen aanwezig zijn omdat pauwen in bomen slapen. Pauwen eten gemengd graan maar zijn ook fan van groenten en fruit. Val je nu als een blok voor het voorkomen van Jeroen? Realiseer je dan wel dat pauwen veel geluid maken en niet geschikt zijn om in een woonwijk te houden.”

Wat voor baas zoek je voor Jeroen?

„Jeroen wil graag verhuizen naar een baas die minimaal een, maar het liefst meerdere vriendinnen voor hem heeft. We plaatsen Jeroen niet bij mensen die in een woonwijk wonen maar zoeken iemand die buitenaf woont waar veel plek voor hem is.”

Wil je meer over Jeroen weten? Neem dan contact met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen