Gemeente Peel en Maas: ‘Wees alert en scan nooit zomaar een QR-code’

Gemeente Peel en Maas: ‘Wees alert en scan nooit zomaar een QR-code’

Afbeelding: ING Image

Panningen / Meijel / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

De gemeente Peel en Maas waarschuwt haar inwoners naar aanleiding van een politiebericht voor oplichters die valse QR-codes gebruiken. De QR-codes staan in e-mails en brieven die afkomstig lijken van een bank of een andere organisatie.

„Wees daarom alert en scan nooit zomaar een QR-code. Er gaan momenteel ook valse e-mails rond namens MijnOverheid en DigiD”, valt er onder meer te lezen op de website van de gemeente Peel en Maas.

De valse QR-codes leiden in werkelijkheid naar een phishingwebsite. Cybercriminelen krijgen hiermee toegang tot de bankrekening van een ander. Mensen die een QR-code niet vertrouwen moeten direct contact opnemen met de organisatie die als afzender wordt vermeld. Dit dient altijd via de officiële website of het officiële telefoonnummer van de betreffende organisatie gedaan te worden. Bel nooit naar het telefoonnummer in de brief of de e-mail.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen