Nederweert kiest tien parkeerplaatsen voor elektrische auto’s

Print
Nederweert kiest tien parkeerplaatsen voor elektrische auto’s

Laadpaal voor elektrische voertuigen. Afbeelding: archief Bas Quaedvlieg

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Voor het plaatsen van vijf laadpalen heeft de gemeente tien parkeerplaatsen aangewezen in het centrum van Nederweert waar telkens twee elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen via een paal.

Het gaat om in totaal vier plekken in de Geenestraat, twee parkeerplaatsen op het Burgemeester Spiertzplein, twee op de Agneshof en twee in de Schoolstraat. In eerste instantie wordt op elke locatie maar een parkeerplaats voor elektrische auto’s ingericht, als die veel wordt gebruikt kan eenvoudig een tweede worden toegevoegd. Bewoners die aanvullende wensen hebben voor een openbare locatie, kunnen dit aangeven op de website van de leverancier van de laadpalen: Vattenfal. Maar uiteindelijk beslist het college of die locatie wenselijk is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen