Douane onderschept lading munitie op Maastricht Aachen Airport

Print
Douane onderschept lading munitie op Maastricht Aachen Airport

Afbeelding: Mitchell Giebels

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Vijfduizend kilo munitie werd eind mei ter verscheping aangeboden op het vliegveld in Beek. Maar omdat de papieren niet in orde waren, werd de douane erbij gehaald. Die nam de lading in beslag.

Een woordvoerster van Maastricht Aachen Airport zegt niet veel meer over de vondst te kunnen zeggen. „Het gaat om munitie, niet om wapens. Ook de bestemming kunnen we niet achterhalen.”

De douane wil helemaal niets kwijt over de munitievondst, laat een woordvoerder weten. Zelfs de vraag of er aanhoudingen zijn verricht, wordt niet beantwoord.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen