Camperdiners populair: ‘We hebben een heel nieuwe markt aangeboord’

Camperdiners populair: ‘We hebben een heel nieuwe markt aangeboord’

Afbeelding: © Restaurant Hoeve de Boogaard

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Geijsteren -

Tijdens de lockdown ontdekte Nederlandse restauranthouders een nieuwe markt: campereigenaars. Maar ook nu de horeca weer open is, parkeren toeristen graag bij een restaurant voor een camperdiner, merkt Anita Cremers van Restaurant Hoeve de Boogaard in Geijsteren.

Het is een creatief schot in de roos, de Facebookgroep Camperdiner. Al snel na de oprichting half november 2020 groeide ‘de smakelijkste verbinding tussen horeca en camper’ snel in ledenaantal. Inmiddels zijn het er zo’n 5.000. Campereigenaars en restaurants vinden elkaar op deze pagina. Ze delen tips en ervaringen en vragen waar ze lekker kunnen eten. Op de Facebookpagina staat ook een overzichtskaart van deelnemende restaurants in Nederland: in Limburg zijn het er tot nog toe zes.

Huwelijksaanzoek
Mensen die in Noord-Limburg om een goed adresje vragen, zullen ongetwijfeld getipt worden op Restaurant Hoeve de Boogaard. Het restaurant serveerde in de lockdown tientallen diners in kampeerwagens. “Het werkt fantastisch”, zegt Anita Cremers van het restaurant. “Wij laten op Facebook zien wat we in huis hebben, delen ervaringen, campereigenaars doen dat ook. Dat heeft ons al veel gasten bezorgd. En mooie momenten: er is zelfs een huwelijksaanzoek geweest.”

Parkeerplaats
Campereigenaren krijgen bij Hoeve de Boogaard een uitgebreid diner met wijn en koffie. Daarna hoeven ze niet op weg. “We hebben een ruime parkeerplaats, dus ze kunnen hier een nachtje blijven staan”, aldus Cremers. “Dan kun je ook wat alcohol drinken.” Ondanks het feit dat de horeca weer open is, ontvangt Cremers nog ieder weekend een aantal campereigenaren. “Ze kunnen nu ook bij ons in het restaurant of op het terras eten, maar sommigen kiezen er toch voor om in of voor hun eigen camper te dineren. Prima.”

Nieuwe markt
Cremers blijft dan ook doorgaan met de camperdiners. “Het past in de trend dat steeds meer mensen een camper hebben. Er is voor restauranthouders een heel nieuwe markt aangeboord.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg