Cultuurmakers Maastricht ontvangt landelijke subsidie van bijna vier ton

Print
Cultuurmakers Maastricht ontvangt landelijke subsidie van bijna vier ton

Afbeelding: ANP Extra

Maastricht / Itteren -

Het projectplan Together we belong van Cultuurmakers Maastricht is door het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie gehonoreerd met een bijdrage van 379.000 euro.

Het kersverse Cultuurmakers Maastricht stimuleert kunst- en cultuurparticipatie in de stad en ondersteunt sociaal culturele activiteiten op artistiek-inhoudelijk, budgettair en logistiek vlak.

Vrijhaven

Door de extra financiële ondersteuning van het Fonds voor Cultuurparticipatie in combinatie met de bijdrage van gemeente Maastricht kunnen onder meer de Vrijhaven (een kunstwerkplaats die door Maastrichtse jongeren zelf wordt ingevuld) en een aantal wijk- en ouderenprojecten zoals Wiekidee van Zuyd Hogeschool en Trajekt, LichaamsTAAL van dansgezelschap SALLY! en DigiTaalpunt+ en We live here van VIA Zuid Talentontwikkeling en Woonpunt worden vormgegeven.

Trots

Wethouder Frans Bastiaens is trots : „Voor mij staat buiten kijf dat cultuurparticipatie de samenhang tussen mensen versterkt.”

Lees ook: Cliënten thuiszorg creatief bezig in coronatijd: ‘Een supermooi project. Dit zorgt toch voor wat afleiding’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen