Rieu gaat in najaar toeren, eerste Nederlandse show in december

Print
Rieu gaat in najaar toeren, eerste Nederlandse show in december

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP Kippa

André Rieu gaat in het najaar weer op tournee in het buitenland. De 71-jarige Maastrichtse violist en orkestleider speelt naar verwachting met zijn orkest in oktober en november in onder meer Chili, Uruguay, Israël, Oostenrijk en Duitsland.

Dat kondigt hij vrijdag aan op Instagram.

Lees ook: Hier hou ik van: André Rieu ontspant in de orangerie van zijn kasteel

De eerste optredens in Nederland die Rieu geeft sinds de coronalockdown zijn half december in Maastricht en begin januari in de Ziggo Dome in Amsterdam. Op dit moment gaat het om een handvol optredens waarvoor de kaartverkoop vrijdag is begonnen. Mocht er veel animo zijn, dan komen hier wellicht extra concerten bij, laat zijn manager weten.

Toen de coronacrisis uitbrak in maart vorig jaar was de Limburgse violist bezig met zijn langverwachte Amerikaanse tournee, die hij dus voortijdig moest afbreken. Deze concerten gaat Rieu in april 2022 inhalen, met daarna een flinke reeks optredens in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen