Tsjechische tennisster Krejcikova pakt titel op Roland Garros

Print
Tsjechische tennisster Krejcikova pakt titel op Roland Garros

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

De Tsjechische tennisster Barbora Krejcikova is de verrassende winnares van Roland Garros.

De nummer 33 van de wereld versloeg in de finale de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova, die een plek hoger staat op de wereldranglijst, met 6-1 2-6 6-4.

Na 1 uur en 58 minuten maakte Krejcikova het op haar vierde wedstrijdpunt af. Ze had bij 5-3 op de opslag van Pavlioetsjenkova, die in de derde set met een ingepakt bovenbeen speelde, al twee matchpoints gemist. Op haar derde matchpoint sloeg ze een dubbele fout.

Gespannen en onzeker

Krejcikova begon met een zeer matige game, waarin ze zichtbaar gespannen twee dubbele fouten sloeg. Ze herstelde zich echter knap en won zowaar in rap tempo de zes daaropvolgende games. De eerste set, waarin Pavlioetsjenkova een onzekere indruk maakte en veel fouten maakte, was na een half uur gespeeld.

Pavlioetsjenkova won met moeite de eerste game van de tweede set en wist zich in de wedstrijd te vechten. Ze liep zowaar uit naar 3-0 en trok de stand na een blessurebehandeling op 5-2 uiteindelijk gelijk.

Beslissende break

In de derde set plaatste Krejcikova bij 3-3 met een lovegame de beslissende break. In de slotfase stuurde ze de moeizaam bewegende Pavlioetsjenkova van hoek naar hoek en ze dicteerde het spel met haar sterkte groundstrokes. Ze maakte het met de nodige moeite af en ontving tot haar eigen ongeloof uit handen van tennisicoon Martina Navratilova de trofee.

De 25-jarige Krejcikova, die negen maanden geleden niet eens tot de mondiale top 100 behoorde, was op een grandslamtoernooi nog nooit voorbij de vierde ronde gekomen in het enkelspel. In aanloop naar Roland Garros schreef ze al het WTA-toernooi van Straatsburg op haar naam en ze is zodoende al twaalf wedstrijden op een rij ongeslagen.

Krejcikova is de opvolgster van de Poolse Iga Swiatek, die dit jaar in de kwartfinales verloor van de Griekse Maria Sakkari. Ze kan zondag nog een titel pakken, want met Katerina Siniakova staat ze ook in de finale van het dubbelspel. Swiatek en de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands zijn de tegenstandsters.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu