Opluchting: ‘Eriksen ademt en kan praten’

Print
Opluchting: ‘Eriksen ademt en kan praten’

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Christian Eriksen is tijdens het EK-duel tussen Denemarken en Finland zaterdagavond in elkaar gezakt. De sterspeler is inmiddels bij kennis.

Het was bijna rust bij de wedstrijd tussen beide Scandinavische landen toen de oud-Ajacied in de hoek van het veld struikelde en plotseling in elkaar zakte. De spelers die eromheen stonden sloegen direct alarm, waarna scheidsrechter Mike Taylor direct affloot. De dokter van de Deense ploeg was er, net als de rest van de medische staf, snel bij om Eriksen te reanimeren.

Lees ook: Deense stervoetballer Eriksen zakt in elkaar tijdens duel met Finland

„Ik weet niet heel veel, maar wel het goede”, zei zaakwaarnemer Martin Schoots bij NPO Radio 1. „Ik heb even contact gehad met zijn vader en hij zegt dat Christian ademt en kan praten, dat is het goede nieuws”, aldus Schoots. „Hij is bij bewustzijn, maar iedereen is in shock. Zijn vriendin is bij hem.”

Ernst van de situatie

De spelers van Denemarken gingen om het medische personeel heen staan, zodat de televisiecamera’s Eriksen niet in beeld konden nemen. Uit de gezichten van de spelers bleek de ernst van de situatie. Diverse ploeggenoten durfden niet te kijken. Een klein kwartier later werd de middenvelder, omgeven door doeken, de catacomben ingedragen. Ook de spelers en stafleden van zowel de Deense als de Finse selectie zijn van het veld gegaan.