Scooterrijder slaat op de vlucht voor politie en rijdt buurtbewoners en kinderen bijna omver

Print
Scooterrijder slaat op de vlucht voor politie en rijdt buurtbewoners en kinderen bijna omver

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Een scooterrijder heeft na het negeren van een stopteken van de politie in Sittard zaterdagmiddag buurtbewoners en kinderen bijna omver gereden. Iedereen kon ternauwernood opzij springen.

De politie in Sittard zag twee scooterrijders in de buurt van het centrum van Sittard rijden die onnodig hard aan het claxonneren waren. De twee scooterrijders kregen een stopteken van de politie. Een bestuurder stopte, de ander sloeg op de vlucht. De scooterrijder hield zich vervolgens ook niet aan de verkeersregels en reed een doodlopende straat in.

In de desbetreffende straat stonden bewoners en kinderen aan statafels. Iedereen moest opzij springen om de scooterrijder te ontwijken. De politie kon vervolgens de bestuurder klemrijden en de persoon aanhouden. Het bleek te gaan om een zestienjarige bestuurder zonder rijbewijs.

De bewoners waren hevig geschrokken, maar er raakte niemand gewond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen