Christian Eriksen reageert: ’Ik wil begrijpen wat er met mij gebeurd is’

Christian Eriksen © ANP/HH

Redactie

Via zijn manager Martin Schoots heeft Christian Eriksen voor het eerst zelf een korte reactie naar buiten gebracht. De speler zakte zaterdagavond in elkaar tijdens de wedstrijd Denemarken - Finland.

„Bedankt voor jullie steun. Ik zal niet opgeven”, zo citeert Schoofs de middenvelder. „Ik voel me beter, maar ik wil begrijpen wat er met mij gebeurd is. Ik wil tegen iedereen ’dankjewel’ zeggen voor alles wat jullie voor mij hebben gedaan.”

Lees ook: Christian Eriksen hoorde niet in elkaar te zakken, maar ook voor topsporters zijn er geen garanties

Eriksen blijft nog een paar dagen ter observatie in het ziekenhuis in Kopenhagen, maar hij verkeert niet langer in levensgevaar. Volgens zijn zaakwaarnemer wil hij proberen om donderdag in het stadion te zitten als Denemarken België ontvangt.

Bij België speelt met Romelu Lukaku een ploeggenoot van Eriksen. Ook zat de Deen jarenlang in de ploeg bij Jan Vertonghen en Toby Alderweireld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal