Blackbird, DeWolff en Numidia in race voor Limburgse popprijzen

Merel Koman (Blackbird) is een van de genomineerden voor de Limburgse popprijzen. © Lé Giesen

Numidia. © Jaimy B. (SMH)

DeWolff.  © Harry Heuts

thumbnail: Merel Koman (Blackbird) is een van de genomineerden voor de Limburgse popprijzen. 
thumbnail: Numidia. 
thumbnail: DeWolff.  
Geleen -

De zangeressen Blackbird en Numidia en de rockband DeWolff zijn in de race voor een van de drie Limburgse popprijzen 2020. Dat is maandag bekendgemaakt door de stichting Popmuziek Limburg.

Rob Cobben

Wie de prijs uiteindelijk wint, wordt duidelijk op 22 juli. Blackbird (Merel Koman) uit Kessel, Numidia uit Venlo en DeWolff uit Geleen zijn genomineerd in de categorie ‘Best Limburgse artiest’.

Lees ook: Zangeres Blackbird uit Kessel haalt het beste uit zichzelf op haar debuutalbum

In de categorie ‘Beste Nieuwkomer’ zijn de kandidaten: zangeres Anna Nita uit Heerlen, rapper Odillia uit Maastricht en de band Solomon uit Maastricht. In de laatste categorie, die van ‘Beste Limburgse Muziekorganisatie’, dingen Grenswerk Venlo, Muziekgieterij Maastricht en opnamestudio Rumah Recordings uit Venlo naar een prijs.

Erkenning

De Limburgse popprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan Limburgse artiesten en een organisatie die een significante bijdrage hebben geleverd aan de popmuziek in Limburg en daarbuiten. Met de prijzen willen de initiatiefnemers investeren in de groei van de artiesten en organisaties en waardering uitspreken voor hun prestaties. Daarnaast zijn de onderscheidingen bedoeld om de aandacht te vestigen op ontwikkelingen in de sector.

Lees ook: Venlose zangeres Numidia breekt records en droomt van een carrière in Amerika

Vanwege de coronacrisis was het lange tijd onzeker of de onderscheidingen toegekend zouden worden. Maar de stichting vindt het juist belangrijk om dat in dit moeilijke muziekjaar toch te doen.

Lees ook: DeWolff: nieuw album met inbreng van fans

Publieksstemmen

De negen kandidaten voor de drie prijzen zijn gekozen door een externe beoordelingscommissie van muzikanten, organisatoren en prominenten uit de popsector. In die commissie zitten Rian Moonen, Bart Slangen, Joel Valentina, Tren van Enckevort en Sjanneke Hendrix.

Van alle genomineerden zijn portretvideo’s gemaakt die de komende maand worden uitgezonden bij L1 TV. De commissie bepaalt ook in twee van de drie groepen wie de winnaar wordt. Alleen in de categorie ‘Beste Limburgse Artiest’ geeft de stem van het publiek de doorslag. Tot 16 juli kan via www.limburgsepopprijs.nl gestemd worden op Blackbird, Numidia of DeWolff.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal