Hond in snikhete auto bij Toverland in Sevenum achtergelaten

Print
Hond in snikhete auto bij Toverland in Sevenum achtergelaten

Afbeelding: Instagram politie Horst

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De politie heeft zondagmiddag in de omgeving van Toverland in Sevenum een hond uit een snikhete geparkeerde auto bevrijd.

„Onbegrijpelijk dat mensen nog steeds hun huisdier in een auto opsluiten met dit weer”, delen de boze agenten op Instagram. ,,De temperatuur kan in een auto snel oplopen tot boven de 40 graden.”

Lees ook: Hond in de auto? Zo doe je het goed

De ramen van de auto stonden op een kier, maar dit kon niet voorkomen dat de temperatuur in de auto veel te hoog werd voor de hond. De politie wist via één van de kieren het portier te ontgrendelen en zo het dier uit zijn benauwde situatie te bevrijden.

Volgens de politie is de hitte levensgevaarlijk voor honden, omdat de dieren hun warmte moeilijk kwijt kunnen. „Honden zweten namelijk niet zoals mensen, zij kunnen warmte alleen kwijt via hun voetzolen en via hun tong door te hijgen.”

Het baasje van de hond krijgt een proces-verbaal.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen