’Zeldzame’ kamerplant met 9 bladeren verkocht voor 19.297 dollar

Print
’Zeldzame’ kamerplant met 9 bladeren verkocht voor 19.297 dollar

Een kamerplantje met negen bladeren is in Nieuw-Zeeland via een veilingsite verkocht voor 19.297 dollar, bijna 16.000 euro. Het gaat om de erg zeldzame Rhaphidophora Tetrasperma.

Volgens Millie Silvester, woordvoerder van veilingwebsite Trade Me, gaat het om de duurste kamerplant ooit verkocht via de website. „Het was een erg spannende biedingsoorlog in de laatste minuten”, vertelt Silvester aan CNN. „De plant is online 102.000 keer bekeken en werd aan 1.600 opvolglijstjes toegevoegd. Het laat maar weer zien hoe dol wij Kiwi’s zijn op kamerplanten.”

In Nieuw-Zeelandse dollars kostte de plant zo’n 27.100 dollar. De gemiddelde prijs voor een kamerplant op Trade Me was van 34 dollar in 2019 al gestegen naar 82 dollar vorige maand. Vooral zeldzame exemplaren wisselen voor enorm hoge bedragen van eigenaar. „Kamerplanten zijn het nieuwe it-piece geworden de laatste jaren. We hebben de prijzen alleen maar zien stijgen”, vervolgt Silvester.

En of de Rhapidophora Tetrasperma zeldzaam is. „Deze plant heeft acht bladeren, de negende is net aan het uitkomen”, klinkt het in de beschrijving. „Elk blad is uitstekend geschakeerd qua kleuren en de plant is goed geworteld in een pot met een diameter van 14 centimeter.” De plant komt vooral voor in Thailand en Maleisië.

Zelf ophalen

Degene die het plantje kocht, moet naast het betalen van het fikse bedrag ook nog zelf op pad om zijn of haar nieuwe aanwinst op te halen in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Uiteindelijk werd er 248 keer geboden op het plantje.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen