Meerdere brandhaarden op Brunssummerheide, vuur onder controle

Print
Meerdere brandhaarden op Brunssummerheide, vuur onder controle

Afbeelding: Wijkagent Simpelveld Dominique/Instagram

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Op de Brunssummerheide heeft op meerdere plekken brand gewoed. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer. Die is grootschalig naar de Kamperheideweg in Brunssum uitgerukt om het vuur te bedwingen.

Dat gelijktijdig op tal van plaatsen brandjes ontstonden, doet vermoeden dat het gaat om brandstichting. Dat kan de woordvoerder nog niet bevestigen. „Onderzoek zal uit moeten wijzen wat de oorzaak is.”

Meerdere brandhaarden op Brunssummerheide, vuur onder controle
Foto: Track’88

Meerdere brandweerposten in Zuid-Limburg werden gealarmeerd. Onder andere Heerlen, Margraten, Bocholtz, Vaals en Mechelen kregen een oproep. Even na drie uur kon de brandweer melden dat de branden onder controle zijn. In totaal is 10.000 vierkante meter heide in vlammen opgegaan.

Het nablussen zal nog meerdere uren duren. ‘Dit omdat het bluswater 30 tot 40 centimeter in de humuslaag moet doordringen’, meldt de veiligheidsregio.

Meerdere brandhaarden op Brunssummerheide, vuur onder controle
Foto: Bas Quaedvlieg

Meerdere branden

Zondagavond rukten brandweerkorpsen van Heerlen, Brunssum en Schinveld al met groot materieel uit naar de Brunssummerheide. Dat blijkt een standaard procedure, door de droogte van de afgelopen jaren is het risicogebied.

Brunssum is de afgelopen week meerdere keren getroffen door brand. Zo moest de brandweer naar een loods waar eerder trailers met drugsafval werden aangetroffen. Daar leek brandstichting voor de hand te liggen. Een berg afval in de loods vatte vlam.

Ook op bedrijventerrein Haefland ging het mis. Daar moest de brandweer met groot materieel naartoe omdat onder meer gasflessen in de vuurzee lagen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen