Weet wat(er) speelt in Limburg

 © Waterklaar

Limburg is een prachtige provincie met afwisselende landschappen. Ideaal om op pad te gaan in de natuur. Te voet of met de fiets. Dit kan zelfs op de bronnen van het drinkwater van morgen en langs bijzondere waterplekken. Deze bevinden zich vaak in de mooiste gebieden van Limburg. Van de bosrijke omgeving in het Noorden tot de heuvels in Zuid-Limburg.

Waterklaar

Wandelen en fietsen op en langs water

Limburg heeft tal van waterrijke gebieden en zestien drinkwaterbrongebieden. In tien daarvan zijn wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Op elke route stroomt onder jouw voeten, diep in de bodem, het drinkwater van morgen en overmorgen. Dit water wordt lokaal opgepompt door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) om vervolgens gezuiverd thuis uit de kraan te komen. Ook kom je op iedere route projecten tegen waar Waterschap Limburg en de Limburgse gemeenten werken aan schoon en veilig water en ervoor zorgen dat je droge voeten houdt. Want het werk aan ons water is nooit af.

Schoon en voldoende water

Het klimaat verandert. De zeespiegel stijgt, terwijl de bodem blijft dalen. Er komen meer en langere periodes van droogte of juist van veel neerslag in korte tijd. Ontdek op de wandel- en fietsroutes wat Waterschap Limburg en de Limburgse gemeenten doen om wateroverlast en het uitdrogen van natuurgebieden te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. Het is elke dag een klus om ons water op peil en gezond te houden. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Op pad met Waterklaar

Ontdek wat(er) speelt in Limburg en geniet van de omgeving, maar wel met zorg. Want wat boven de grond gebeurt, kan de kwaliteit van het grondwater, oppervlaktewater en drinkwater tot diep onder de grond negatief beïnvloeden. Ook jij kunt bijdragen om ons water gezond te houden. Zo kunnen we van de bronnen en het water blijven genieten. Alle 20 waterwandel- en fietsroutes zijn te ontdekken op www.oppadmetwaterklaar.nl. Ook vind je er meer achtergrondinformatie en een coole waterspeurtocht. Ontdek al wandelend wat(er) speelt in én word een echte waterbaas!

Weet wat(er) speelt én win!

Op iedere waterwandel- en fietsroute vind je een waterdruppel. Scan de QR-code, weet wat(er) speelt en maak kans op een heerlijke vaartocht over de Maas!