Initiatiefnemers: genoeg steun voor extra CDA-congres

 © Hollandse Hoogte / ANP

Een initiatief om een extra CDA-congres te houden naar aanleiding van de gebeurtenissen rond Pieter Omtzigt kan op genoeg steun rekenen van de leden van de partij.

RedactieBron: ANP

Dat laat de Stichting voor Sociale Christendemocratie, die achter het voorstel zit, maandagavond weten.

Lees ook: Video: Hoekstra: ‘Zou dolgraag willen dat Omtzigt terugkeert’

Om een extra partijcongres mogelijk te maken moet ten minste één procent van de leden zo’n verzoek steunen. Woordvoerder van de stichting Henriëtte van Hedel laat weten dat inmiddels vijfhonderd leden de petitie hebben ondertekend. „Het verzoek zal morgen bij het partijbestuur worden ingediend. Het partijbestuur is, gezien het aantal, nu statutair verplicht om binnen acht weken een partijcongres te organiseren.”

Lees ook: Sociaal christendemocraten willen CDA-partijcongres

Op het congres „kunnen het bestuur en de partijleider verantwoording afleggen over de gebeurtenissen in het afgelopen jaar, de keuzes die er zijn gemaakt en de zaken die hierbij verkeerd zijn gegaan. Dit partijcongres biedt de leden daarnaast de mogelijkheid om richtinggevende uitspraken te doen over de ontstane situatie en hoe daarmee om te gaan”, aldus Hedel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal