Christian Eriksen laat van zich horen en is dankbaar voor steun: ‘Nu juichen voor Denemarken’

Christian Eriksen heeft vanuit het ziekenhuis van zich laten horen. © Instagram Christian Eriksen

Christian Eriksen heeft vanuit het ziekenhuis van zich laten horen. De 29-jarige middenvelder werd zaterdag tijdens het duel van Denemarken tegen Finland op het EK getroffen door een hartstilstand.

Redactie

„Hallo iedereen, grote dank voor alle lieve en geweldige berichten vanuit de hele wereld. Het betekent heel veel voor mij en familie”, opent Eriksen zijn bericht op Instagram. Het gaat volgens de voetballer naar omstandigheden goed met hem.

„De komende wedstrijden zal ik juichen voor het Deense team. Speel voor heel Denemarken”, sluit Eriksen zijn bericht af.

Vlak voor het rustsignaal klonk, zakte Eriksen zaterdagavond plotseling naar de grond. Hij werd minutenlang gereanimeerd op het veld, voordat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Op dat moment was de Deen weer bij bewustzijn.

Lees ook: Maastrichtse ‘hartprofessor’ na incident-Eriksen: iedereen moet kunnen reanimeren

Denemarken speelt donderdag om 18.00 uur zijn tweede groepswedstrijd tegen België.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal