Kasteel Oud-Rekem opent deuren in kader honderd jaar psychiatrie

Kasteel van d’Aspremont-Lynden. © OPZC Rekem

Oud-Rekem -

Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat in het Belgische Rekem werd gestart met psychiatrie. Een mijlpaal die aandacht krijgt met het openstellen van het kasteel van d’Aspremont-Lynden in Oud-Rekem, iets dat zelden gebeurt.

de redactie

Belangstellenden kunnen zaterdag 3 en zondag 4 juli een kijkje nemen in het dagelijkse leven van patiënten in een psychiatrische instelling van toen. Van 1921 tot 1974 functioneerden het domein en het kasteel van d’Aspremont-Lynden als psychiatrische instelling. Aan de hand van voorwerpen en foto’s wordt het verhaal van toen tot leven gebracht.

Vooraf inschrijven is nodig en mogelijk tot en met 2 juli. Er worden rondleidingen met gids verzorgd en er zijn vrije bezoekmomenten. De toegang is gratis. Een mondkapje is verplicht. Het startpunt van het bezoek is de Groenplaats in Oud-Rekem.

Vrije bezoekmomenten zijn er op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en zondag van 14.00 tot 18.00 uur. Rondleidingen starten ieder kwartier op zaterdag vanaf 16.30 tot 20.00 uur en zondag van 10.00 tot 13.30 uur.

Meer info: www.opzcrekem.be