Komende dagen tropisch warm en kans op eerste hittegolf, RIVM waarschuwt voor smog

Print
Komende dagen tropisch warm en kans op eerste hittegolf, RIVM waarschuwt voor smog

Afbeelding: ANP

Het wordt flink zweten de komende dagen. De temperaturen schieten omhoog naar 30 tot 33 graden en in het zuiden is het mogelijk nog warmer. Donderdag kan het kwik zelfs oplopen naar 36 graden.

De hoge temperaturen kunnen tot begin volgende week aanhouden, waardoor mogelijk ook de eerste regionale hittegolf van het jaar in de boeken komt.

Voor donderdag is later op de dag onweer voorspeld. Met de hitte kunnen dat forse buien zijn. Ook de dagen daarna kunnen forse onweersbuien ontstaan en is het benauwd. In het oosten van het land kunnen de temperaturen de tropische grens van 30 graden weer bereiken. Pas begin volgende week wordt het weer wat koeler.

Smog

Op woensdag en donderdag is er in heel Nederland kans op smog door ozon, waarschuwt het RIVM. Naar verwachting is de luchtkwaliteit in de middag en avond „slecht”. Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken.

Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is. In de ochtend is de luchtkwaliteit waarschijnlijk beter.

Lees ook: Met deze tips blijft je huis lekker koel tijdens de hitte

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee