Brand verwoest hoofdgebouw Beekse Bergen, vakantiegangers mogen blijven

Print
Brand verwoest hoofdgebouw Beekse Bergen, vakantiegangers mogen blijven

Een dronefoto van de grote brand in het bezoekerscentrum van Safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Door de enorme brand kan het gebouw als verloren beschouwd worden. Afbeelding: Rob Engelaar/De Telegraaf

Het hoofdgebouw van vakantiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is woensdagochtend voor een groot deel uitgebrand. De vlammenzee werd volgens de brandweer veroorzaakt door een gaslek.

Al snel bleek dat het gebouw niet meer te redden was. De brandweer liet het gecontroleerd uitbranden.

Er vielen geen gewonden en ook de dieren op het park lopen geen gevaar. Verzorgers hebben de dieren die nog buiten waren naar hun verblijf gebracht. De brand brak uit rond negen uur. Op dat moment waren er nog geen personen aanwezig. De brandweer rukte uit met groot materieel. Zeker 40 tot 50 brandweerlieden bestrijden het vuur. De brand in het gebouw van circa 80 bij 50 meter breidt zich niet meer uit.

Aanvankelijk stond alleen de voorkant van het hoofdgebouw in lichterlaaie. Al snel verspreidde het vuur zich over het hele gebouw. In het pand zitten ook een restaurant , supermarkt en een zwembad. De rook is in de wijde omgeving te zien en er waren explosies te horen.

Een woordvoerster van de brandweer meldt dat het vuur een opslag van gevaarlijke, giftige stoffen niet heeft bereikt. In de opslag ligt chloor en zwavelzuur voor het zwembad.

Brand verwoest hoofdgebouw Beekse Bergen, vakantiegangers mogen blijven
Foto: Maricmedia/De Telegraaf

Vakantiegangers blijven

Vakantiegangers die nog op het park zijn, hoeven hun verblijf volgens de brandweer niet te verlaten. Het park kan gewoon open blijven. De rook waait richting het buitengebied. Bij een andere windrichting waren mogelijk wel ontruimingen nodig geweest. Het park zit momenteel vol met toeristen. Volgens de directeur van het park zullen er de komende dagen tijdelijke horecavoorzieningen voor de gasten komen. „Dit is een verschrikkelijke brand voor het park, maar we zijn wel blij dat er alleen materiële schade is.”

Uit Goirle en Moergestel komen meldingen van stankoverlast. De brandweer roept op uit de rook te blijven.