Aanstootgevend beeld ‘Bloedende Madonna’ van Jos Beurskens uit Beesel staat nu in een andere tuin

Print
Aanstootgevend beeld ‘Bloedende Madonna’ van Jos Beurskens uit Beesel staat nu in een andere tuin

De Bloedende Madonna op de nieuwe stek in een wat minder openbaar toegankelijke tuin in Hoorn. Afbeelding: Jos Beurskens

Reuver / Beesel -

Zó aanstootgevend en schokkend dat kinderen er nachtmerries van zouden krijgen. Door dit oordeel van inwoners van het Noord-Hollandse Hoorn is een madonnabeeld van de Beeselse kunstenaar Jos Beurskens vorige week binnen 48 uur verwijderd uit een wandel/kunstroute.

Het beeld heeft niet lang in het depot gestaan waar de stichting In den Beginne deze steen des aanstoots vanwege alle commotie, onder meer op sociale media, had neergezet. „De nieuwe plaats van mijn beeld is nu de beeldentuin van Pop up Museum Expoost aan de Roode Steen in Hoorn”, meldt Beurskens.

Lees ook: Bloedende Madonna te aanstootgevend, beeld van kunstenaar uit Beesel binnen 48 uur verwijderd

Daar is het beeld sinds zaterdag weer te zien voor het publiek, al staat het nu niet meer zo pontificaal in de openbare ruimte als in de twee dagen dat het kunstwerk deel uitmaakte van een bestaande beeldenroute langs de kustlijn van Hoorn. Op de ‘oude’ plek van de Beeselse madonna staat nu alweer een wat minder confronterend beeld van de Amsterdamse kunstenaar Eric Don.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen