Zoekactie afgerond: Tanja Groen niet aangetroffen op Strabrechtse Heide

Print

Strabrechtse Heide. Video: Track 88

Gronsveld / Maastricht / Itteren -

De zoekactie naar de al bijna 28 jaar vermiste Tanja Groen op de Strabrechtse Heide in Brabant is woensdagmiddag rond half vijf afgerond.

Er zijn volgens de politie geen sporen gevonden die erop duiden dat Tanja in het specifieke afgebakende gebied begraven zou zijn. Forensisch archeologen van het NFI en medewerkers van forensische opsporing hebben zorgvuldig het zoekgebied doorzocht.

Lees ook: Moeder Tanja Groen: ‘We laten ons niet meer gek maken’

De ouders van Tanja Groen en Peter R. de Vries, de vertrouwenspersoon van de familie, zijn direct na het afronden van de zoekwerkzaamheden door het cold case team in Limburg op de hoogte gesteld van de resultaten van de zoekactie.

Lees ook: Nieuwe zoekactie naar Tanja Groen: ‘Als we dit scenario niet natrekken, blijft het ons achtervolgen’

„Ik had gehoopt dat we de ouders een ander bericht hadden kunnen geven”, aldus projectleider cold cases Limburg Bob Willemsen. „Met het afronden van deze zoekactie stopt het onderzoek naar de verdwijningszaak Tanja Groen niet. Zoals al eerder aangegeven zijn we sinds 2019 bezig om alle informatie die in het dossier aanwezig opnieuw tegen het licht te houden op zoek naar nieuwe aanknopingspunten. Een aantal scenario’s ligt nog op de plank. Daar gaan we komende maanden verder mee aan de slag. We geven de moed niet op om deze zaak op te lossen.”

Lees ook: Medegevangene doet zijn verhaal: ‘Dit bekende Geldropse moordenaar over Tanja Groen tegen mij’

Donderdag wordt het materieel opgeruimd dat op de zoekplaats gebruikt is. De verwachting is dat in de loop van donderdagmiddag het nu afgezette gebied weer vrijgegeven wordt voor wandelaars en fietsers.

Zoekactie naar Tanja Groen begonnen in heidegebied. Video: Track’88

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen