Gemeente Valkenburg aan de Geul en WML wijzen op fiets- en wandelroutes door brongebieden in de regio

Print
Gemeente Valkenburg aan de Geul en WML wijzen op fiets- en wandelroutes door brongebieden in de regio

Afbeelding: ING Image

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt -

Limburgse gemeenten, waaronder Valkenburg aan de Geul, en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) willen iedereen bewust maken van wat er in de provincie speelt op het gebied van water en klimaat.

Nu wijzen zij gezamenlijk op in totaal twintig fiets- en wandelroutes door Limburgse drinkwaterbrongebieden en waterrijke omgevingen. Deze zijn door heel de provincie te vinden, waaronder in deze regio. Per route wordt achtergrondinformatie verstrekt over aanwezige bronnen.

Voor liefhebbers is er bovendien een speurtocht, waarmee een vaartocht over de Maas kan worden gewonnen.

Waterklaar

Gemeenten en WML hebben zich enige tijd geleden samengepakt onder de naam Waterklaar met het doel Limburgers op de hoogte te houden van wat zij zoal kunnen doen om het water schoon en op peil te houden. Door mensen kennis te laten maken met natuurgebieden waar drinkwater wordt gewonnen, hoopt men de bewustwording te vergroten.

Een overzicht van de wandel- en fietsroutes is hier te vinden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu