Dier van de week: kater Knul is een pechvogel met diabetes

Print
Dier van de week: kater Knul is een pechvogel met diabetes

Knul. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is dat pechvogel Knul.

Waar komt Knul vandaan en wat doet hij in het asiel?

„Knul heeft ontzettende pech op dit moment. Deze twaalfjarige heer is naar het asiel gebracht omdat zijn eigenaar wegens gezondheidsredenen niet meer voor hem kon zorgen. Hij heeft het niet naar zijn zin bij ons en heeft te kampen met diabetes. We zoeken een baas die het zonnetje weer laat schijnen voor Knul.”

Hoe is zijn karakter?

„Hij is een beetje op zichzelf. Een aai over de bol op z’n tijd is hartstikke welkom, maar alleen als hij er zelf om komt vragen. Knul zoekt graag hoge plekjes op waar hij alles goed in de gaten kan houden. Hij kan het goed vinden met andere katten en vindt het fijn om af en toe even naar buiten te gaan.”

Een kat met diabetes. Vraagt dat extra zorg en aandacht?

„Op dit moment is het toedienen van insuline (nog) niet nodig, maar we weten niet of dit in de toekomst wellicht wel nodig gaat zijn. Knul krijgt nu dieetbrokken en doet het hier hartstikke goed op. Af en toe zijn bloedsuikerspiegel laten controleren bij de dierenarts is de enige aanpassing die van zijn baas gevraagd wordt.”

Is dat geen probleem voor jou en wil je meer weten over Knul? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen