Heerlen sluit zich aan bij Schone Lucht Akoord

Print
Heerlen sluit zich aan bij Schone Lucht Akoord

Een fijnstofmeter. Afbeelding: Hollandse Hoogte

Heerlen / Hoensbroek -

De gemeente Heerlen heeft besloten zich aan te melden om deel te nemen aan het Schone Lucht Akkoord van het Rijk. In het Schone Lucht Akkoord werken gemeenten, provincies en het Rijk samen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit.

„Ook de gemeente Heerlen realiseert zich de gezondheidsrisico’s van fijn stof en stikstof en werkt op verschillende manieren aan de beperking van uitstoot”, meldt de gemeente. „Daarom wil de gemeente deelnemen aan het Schone Lucht Akkoord van het Rijk. Door samen te werken kunnen we het probleem extra krachtig aanpakken.”

Op dit moment zet Heerlen zich al in voor schoner, duurzamer vervoer en duurzame energie met - als het slaagt - positieve effecten op de luchtkwaliteit. „We gaan straks ook bekijken of we stappen kunnen zetten met bijvoorbeeld verbetering van de doorstroming van het wegverkeer, voorlichting over houtstook en stimuleren fietsgebruik.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu