Wedstrijdvaantje Fortuna’54 in bezit Fortuna Museum

Print
Wedstrijdvaantje Fortuna’54 in bezit Fortuna Museum

Afbeelding: Fortuna’54

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het Fortuna Museum heeft een nieuw uniek wedstrijdvaantje in haar bezit.

Op 4 september 1954 waren in Doetinchem 12.000 toeschouwers aanwezig bij de opening van stadion De Vijverberg. Voor de feestelijke gebeurtenis in het uitverkocht nieuwe stadion had thuisclub De Graafschap de duurbetaalde profs van Fortuna ’54 uitgenodigd. De wedstrijd eindigde verrassend in een gelijkspel: 1-1.

De aftrap werd verricht door burgemeester Boddens Hosang van Doetinchem. Hij overhandigde nog voor het eerste fluitsignaal het herinneringsvaantje van wedstrijd aan Fortuna-keeper Frans de Munck.

Lees ook: Wegdromen bij herinneringen aan Fortuna in voetbalmuseum

Het vaantje en de foto van de aftrap pronken vanaf 16 juni in het Fortuna Museum. De wimpel was in het bezit van een particuliere voetbalverzamelaar die over zijn hart heeft gestreken zodat de bijzondere herinnering in het museum kan worden tentoongesteld. In het bijzijn van een klein gezelschap onthulde de Geleense Ricky Alberts-De Munck, dochter van voormalig doelman Frans de Munck, het ingelijst vaantje.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen