Liesbreuk bij kind voortaan met kijkoperatie verholpen in Laurentius ziekenhuis

Print
Liesbreuk bij kind voortaan met kijkoperatie verholpen in Laurentius ziekenhuis

Tijdens deze operatie werd dr. Leijtens eenmalig bijgestaan door kinderchirurg dr. Cakir uit Maastricht. Afbeelding: Laurentius Ziekenhuis Roermond

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Kinderen met een liesbreuk kunnen sinds ruim een half jaar voor een kijkoperatie terecht in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Daarmee is het ziekenhuis het eerste niet-academische ziekenhuis in de wijde regio dat deze kijkoperatie toepast.

Bij een liesbreuk is er ter hoogte van de lies een zwakke plek of opening (een breuk) in de buikwand ontstaan. In de lies ontstaat hierdoor een bobbel. Een liesbreuk verdwijnt nooit vanzelf en kan klachten geven. Vaak is dan ook een operatie nodig. Chirurg bij kinderen dr. Jeroen Leijtens van het Laurentius Ziekenhuis heeft inmiddels zo’n tien liesbreuk kijkoperaties uitgevoerd.

Inmiddels is de liesbreuk kijkoperatie de standaardoperatie geworden voor alle kinderen van 1 tot 18 jaar in het Laurentius Ziekenhuis. De introductie ervan in Roermond is tot stand gekomen dankzij een goede samenwerking met de afdeling kinderchirurgie van het Maastricht UMC+ en de ingreep wordt in beide ziekenhuizen op exact dezelfde wijze uitgevoerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen