Na ontslaggolf werven cateraars weer personeel

Print
Na ontslaggolf werven cateraars weer personeel

Afbeelding: ANP

Na de ontslaggolf onder cateraars afgelopen jaar begint nu het werven van personeel weer.

Dat zeggen Sodexo, Albron, Appèl en Hutten. Ook uitzendbureau Randstad ziet de roep om personeel voor bedrijfsrestaurants toenemen. De cateraars verwachten het drukker te krijgen nu het kabinet mogelijk het advies om thuis te werken vanaf 26 juni deels intrekt.

Cateraars hadden het tijdens de coronacrisis zwaar. Bedrijfsrestaurants moesten door het thuiswerkadvies de deuren veelal sluiten. Albron heeft door de omzetkrimp het afgelopen jaar vierhonderd medewerkers ontslagen, maar inmiddels staan er ruim tweehonderd vacatures open. Hutten liet vorig jaar achthonderd mensen gaan en zoekt nu tweehonderd man. Cateraar Appèl, dat veel in het onderwijs werkzaam is, ontsloeg het afgelopen jaar negenhonderd mensen. Het bedrijf hoopt een derde hiervan weer aan te nemen. Sodexo nam afscheid van achthonderd van de drieduizend werknemers. Op het moment heeft de cateraar zestig vacatures openstaan.

Vacatures

Volgens uitzendbureau Randstad zijn de cateraars qua bezetting nog niet terug op het oude niveau. Dit komt doordat grote bedrijven vaak beperkt opengaan en maar deels terugkeren naar kantoor. Desondanks is het aantal vacatures voor horecapersoneel in bedrijfsrestaurants, samen met restaurants in musea en in dierentuin ARTIS, gestegen van honderd naar twee- tot driehonderd per week.

Cateraars richten zich op de terugkeer naar kantoor na de zomervakantie. Ze krijgen het nu al drukker, maar de zomervakantie is doorgaans in de branche een rustige periode. Eind augustus en begin september verwachten cateringbedrijven de grote drukte.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee