Eriksen na hartstilstand tijdens EK-wedstrijd ontslagen uit ziekenhuis

Print
Eriksen na hartstilstand tijdens EK-wedstrijd ontslagen uit ziekenhuis

Afbeelding: EPA

Voetballer Christian Eriksen is ontslagen uit het ziekenhuis in Kopenhagen. Dit heeft de voetbalbond van zijn land laten weten.

De Deense middenvelder verbleef in het ziekenhuis, nadat hij zaterdag tijdens het duel met Finland een hartstilstand kreeg. Door snelle reanimatie werd zijn leven gered. Hij maakt het, naar omstandigheden, inmiddels weer goed na een succesvol verlopen operatie.

Lees ook: Christian Eriksen laat van zich horen en is dankbaar voor steun: ‘Nu juichen voor Denemarken’

Op weg naar huis bracht de speler van de Italiaanse kampioen Inter eerst nog een bezoek aan het trainingskamp van Denemarken. „Het was geweldig de jongens na hun fantastische wedstrijd tegen België even te kunnen zien”, zei Eriksen. „En alle reacties van zoveel mensen zijn een enorme steun voor mij. Relatief gaat het goed met mij. Ik neem rust nu, maar als we straks tegen Rusland spelen zit ik uiteraard als supporter voor de buis.”

Kansje

Na het incident met Eriksen speelden de Denen het duel met Finland nog wel uit. Ze verloren met 0-1. Donderdag volgde een nederlaag tegen België (1-2), in een emotioneel duel waarin veel aandacht uitging naar Eriksen. Bij een overwinning in het laatste groepsduel met Rusland hebben de Denen nog een kansje om zich te plaatsen voor de volgende ronde.