Eerste Dag van de Levensvragen moet aandacht vestigen op belang zingeving

Print
Eerste Dag van de Levensvragen moet aandacht vestigen op belang zingeving

Aandacht voor geestelijke verzorging tijdens eerste Dag van de Levensvragen. Afbeelding: Geestelijkeverzorging.nl

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Door heel Limburg wordt vrijdag 25 juni aandacht besteed aan de eerste editie van de Dag van de Levensvragen. Zo ook in deze regio.

Mensen die rondlopen met prangende vragen op dit vlak, kunnen die dag terecht bij een van de Centra van Levensvragen of Netwerken Integrale Kindzorg die onze provincie rijk is.

„Hoewel we tegenwoordig minder binding hebben met een levensbeschouwelijke instantie, blijft de behoefte aan zingeving onverminderd groot”, steekt de woordvoerder van de organisatie van wal.

Lees ook: Levenslijnen: Hij wilde net als Kung Fu-monniken met een speer op z’n keel auto’s vooruit duwen

„Iedereen heeft levensvragen. Het zijn vragen die opspelen bij een ingrijpende verandering in het leven, zoals een ongeneeslijke ziekte of een naaste die overlijdt. Levensvragen kunnen ook spelen bij verlies van werk, het einde van een relatie, eenzaamheid of bij het ouder worden.”

Met de invoering van de Dag van de Levensvragen hoopt men extra aandacht te vestigen op dit onderwerp en de opties die er zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden tot ondersteuning voor mensen die hieraan omwille van hun persoonlijke situatie behoefte hebben.

Wie vrijdag de 25-ste in gesprek wil gaan, kan bellen naar het algemene nummer 085-0043063. Kijk hier voor meer informatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen