Brandbom zorgt voor brand in Poolse supermarkt in Panningen

Print

Poging brandstichting bij supermarkt in Panningen. Video: Weert de Gekste

Panningen -

In een Poolse supermarkt aan het Pastoor Huijbenplein in Panningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een kleine brand geweest.

De politie en brandweer werden omstreeks 03.40 uur gealarmeerd. Voorafgaand aan de brand zijn er enkele steekvlammen waargenomen door getuigen waardoor er vermoedelijk sprake is van een poging tot brandstichting. Vlak daarna vluchtten twee personen op een scooter richting de Paterstraat. Er raakte niemand gewond.

Er zou geprobeerd zijn om een brandbom naar binnen te gooien. In de winkel is geen brand geweest, maar buiten bij de gevel wel. De brandweer is met grof geweld door de deur van de winkel naar binnen gegaan. Er zijn ook diverse ruiten gesneuveld.

Lees ook: Eigenaren Poolse winkels in Limburg zijn niet bang voor een aanslag: ‘Wij hebben weinig te vrezen’

De politie doet onderzoek naar de brand en is op zoek naar getuigen. Ook worden de bewakingsbeelden bekeken. De eigenaar van de Poolse supermarkt is op vakantie. De winkel zou desondanks anders wel gewoon open zijn geweest.

Verschillende Poolse supermarkten werden de afgelopen tijd geteisterd door een aanslag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen