Politiekapel eert drie jubilarissen

Print
Politiekapel eert drie jubilarissen
Kerkrade / Eygelshoven -

Politiekapel Limburg heeft drie jubilarissen: Linda Canna en Helga Klinkers (beiden 25 jaar lid) en Piet Canna (50 jaar lid).

De kapel kent haar oorsprong en thuishaven in Klankstad Kerkrade en is een muzikale kameleon met een rijke historie. Het muziekgenre bestaat uit populaire mars -en blaasmuziek. Linda werd lid op 7 november 1995 en bespeelt zowel de dwarsfluit alsook piccolo bij de kapel. Ze neemt vaker zitting in commissies en is nooit te beroerd om mee te helpen. Helga is trompettiste en werd op 25 mei 1996 lid. Ze maakt deel uit van de muziekcommissie en steekt eveneens graag waar nodig de helpende handen toe. Piet viert met 50 jaar lidmaatschap zijn gouden jubileum. Hij musiceert euphonium en is tevens onder meer marsleider, archivaris maar ook musicerend erelid van de kapel. Hij werd lid op 20 april 1971.

Het is traditie dat de jubilarissen intern gehuldigd worden tijdens de jaarlijkse verenigingsdag. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 3 juli. Vast onderdeel van deze dag is s ook een informeel mini-concert, ook voor derden gratis toegankelijk. Dit zal voor de interne huldiging plaatsvinden van 15.30-16.30 uur op het terras van Brasserie Nieuw Ehrenstein.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen