Frijns raakt leiding in kampioenschap Formule E kwijt

Robin Frijns. © EPA

Robin Frijns is de leiding kwijtgeraakt in de Formule E, het wereldkampioenschap voor elektrische raceauto’s. De Limburgse coureur werkte zich in de tweede race op het circuit van Puebla in Mexico weliswaar op van de 21ste naar de elfde plaats, maar die klassering leverde hem geen punten op.

redactie

De zege in de negende race van het seizoen ging naar de Zwitser Edoardo Mortara. Hij nam door de winst ook de leiding in het kampioenschap over van Frijns. De Nieuw-Zeelander Nick Cassidy, teamgenoot van Frijns bij Envision Virgin Racing, schoof op naar de tweede plaats en de Brit Oliver Rowland kreeg de derde plek toegewezen.

In de stand van het WK heeft Mortara tien punten voorsprong op Frijns. Nyck de Vries, de tweede Nederlander in de Formule E, staat zesde, op slechts drie punten van de Maastrichtenaar. De Vries haalde in de tweede race in Puebla de finish niet door een botsing met Lucas di Grassi en een lekke band als gevolg.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal