Spits Jørgensen vertrekt bij Feyenoord

Print
Spits Jørgensen vertrekt bij Feyenoord

Nicolai Jørgensen (midden) keert niet meer terug bij Feyenoord. Afbeelding: ANP

De Deense spits Nicolai Jørgensen zal niet meer voor Feyenoord uitkomen. Hij heeft de clubleiding, inclusief de nieuwe trainer Arne Slot, laten weten dat hij naar een andere club wil.

Jørgensen speelde sinds juni 2016 voor Feyenoord. Hij was vaak geblesseerd, maar scoorde in zijn periode in Rotterdam toch meer dan vijftig keer. In zijn eerste seizoen had hij met 21 competitietreffers een belangrijk aandeel in de landstitel die Feyenoord behaalde.

„Hij heeft aangegeven dat hij een nieuwe uitdaging zoekt en wil graag weg. Ik heb dat ook duidelijk van hemzelf gehoord. Van mijn kant ben ik dan ook duidelijk geweest naar hem en heb gezegd dat ik met de andere jongens in de selectie doorga”, zei Slot na zijn eerste training bij de Rotterdamse club.

Eerste training

Jørgensen ontbrak ook op de eerste training, die in regenachtig weer werd afgewerkt op trainingscomplex Varkenoord. „Ik kan nu nog niet zeggen of we een nieuwe spits halen. Dat zal de komende weken moeten blijken als we wat verder in de voorbereiding zijn. Qua aantal zitten we best goed in de spelers voor die positie”, aldus Slot, die de beschikking heeft over onder anderen Robert Bozenik, maar ook de van een verhuurperiode teruggekeerde Dylan Vente en Naoufal Bannis.