Toptransfer voor Van de Donk: international verhuist naar Olympique Lyon

Print
Toptransfer voor Van de Donk: international verhuist naar Olympique Lyon

Daniëlle van de Donk schermt de bal af tegen Noorwegen. Afbeelding: EPA

Daniëlle van de Donk maakt een toptransfer in het Europese vrouwenvoetbal. De nummer 10 van Oranje verhuist van Arsenal naar Olympique Lyon, dat de afgelopen vijf jaar de Champions League won. Dit jaar bleef Lyon steken in de kwartfinales. FC Barcelona, de club van Lieke Martens, volgde de Franse ploeg op als kampioen van Europa.

De 29-jarige Van de Donk speelde sinds 2015 bij Arsenal, waarmee ze in 2019 kampioen van Engeland werd. „Ik ben klaar voor de volgende stap, zo trots om voor deze geweldige club te gaan spelen”, schreef de Brabantse op Twitter bij de aankondiging van haar transfer naar Lyon. De 114-voudig international van Oranje (28 doelpunten) ondertekende een tweejarig contract in Zuid-Frankrijk.

Miedema

De aanvallende middenvelder speelde de afgelopen jaren in Londen samen met spits Vivianne Miedema en Jill Roord, twee andere internationals van Oranje. Roord vertrekt deze zomer ook bij Arsenal. Zij gaat voetballen voor het Duitse VfL Wolfsburg. Miedema werd onlangs in verband gebracht met een transfer naar Lyon, maar de topschutter aller tijden van de Oranje Leeuwinnen wil haar contract bij Arsenal uitdienen. Ze ligt nog een jaar vast in Londen.