Zwitserland als eerste nummer 3 zeker van vervolg op EK

Print
Zwitserland als eerste nummer 3 zeker van vervolg op EK

Xherdan Shaqiri vervolgt het toernooi met Zwitserland. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Voor Zwitserland krijgt het EK een vervolg. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic eindigde met 4 punten op de derde plaats in groep A.

Door de resultaten van maandag in de poules B en C, is Zwitserland zeker van een plek bij de vier beste nummers 3 op dit EK. Het land speelt in de achtste finales tegen de winnaar van groep B (België), E of F.

Naast de nummers 1 en 2 van de zes poules gaan ook de vier beste nummers 3 door. Zwitserland heeft aan 4 punten genoeg om door te gaan. Wales kwalificeerde zich in groep A met 4 punten als nummer 2 rechtstreeks voor de achtste finales, omdat het doelsaldo beter was dan dat van Zwitserland. Wales neemt het zaterdagavond in Amsterdam op tegen Denemarken, dat aan 3 punten genoeg had om als tweede te eindigen in groep B. Finland en Rusland haalden ook 3 punten, maar hadden een minder doelsaldo dan de Denen.

Finland eindigde boven Rusland als derde en mag nog hopen op een vervolg op het EK. Oekraïne heeft een iets grotere kans dan de Finnen om door te gaan. Oekraïne eindigde als derde in groep C met 3 punten. Het doelsaldo is iets beter dan dat van de Finnen (-1 tegen -2).