Fietsles voor statushouders bij Glanerbrook in Geleen

Fietslessen in 2020. © Stichting wielerbaan Geleen.

Geleen -

Stichting VluchtelingenWerk Sittard-Geleen en stichting Wielerbaan Geleen geven zaterdag 3 juli van 10.00 tot 12.00 uur gezamenlijk fietslessen aan statushouders die dit niet of nauwelijks kunnen.

Paul Dolhain

Het project ‘Fietsleer’ wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Gemeente Sittard-Geleen. De deelnemers krijgen fietslessen aan de hand van verschillende behendigheidselementen. Zo dienen ze te slalommen over een speciaal uitgezet parcours en ervaren ze de ‘dode hoek’ van een vrachtwagen vanuit het perspectief van de chauffeur. Ook aan de kinderen is gedacht.

Lees ook: Waanzinnige Wielerweken op Wielerbaan Geleen

Fietsen en helmen zijn voorhanden voor diegene die zelf geen fiets hebben, maar wel een poging willen wagen om het echte ‘Nederlandse fietsgevoel’ te ervaren. Voor deelnemers die de smaak te pakken hebben is er op deze dag de mogelijkheid in te schrijven voor de fietscursus die in september start bij VluchtelingenWerk Sittard-Geleen.

Zelfstandigheid

„De fietscursus bestaat uit tien lessen van elk anderhalf uur. Onder professionele begeleiding leer je hier de (fiets) verkeersregels en kun je na deze tien weken zonder twijfel deelnemen aan het verkeer en ben je een stuk zelfstandiger gezien vervoer. Deelname aan de fietscursus is gratis, het enige wat wij van de deelnemer vragen is tien weken lang anderhalf uur inzet, goede zin en een flinke dosis enthousiasme”, aldus Bianca Lenaers van VluchtelingenWerk.

‘Fietsleer’ vindt plaats bij Glanerbrook aan de Kummenaedestraat in Geleen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal