Team DSM maakt Tour-selectie bekend, Trek neemt Mollema Nibali en Pedersen mee

Print
Team DSM maakt Tour-selectie bekend, Trek neemt Mollema Nibali en Pedersen mee

Tiesj Benoot van team DSM tijdens de Ronde van Zwitserland. Afbeelding: EPA

Team DSM mikt op etappe-overwinningen in de Tour de France. De drie etappezeges van vorig jaar smaken naar meer.

Bij de acht geslecteerde renners zit ook Soren Kragh Andersen, hij wist vorig jaar liefst twee etappes te winnen. In de sprints mag Cees Bol zijn gang gaan en verder zal de Nederlandse ploeg ook naar Tiesj Benoot kijken voor dagsuccessen. In totaal neemt DSM drie Nederlanders mee. Naast Bol zijn dat Joris Nieuwenhuis en Nils Eekhoff.

Ritzege

Bij Trek gaat Bauke Mollema gaat vanaf zaterdag in zijn elfde Tour de France voor een goed klassement. De 34-jarige Nederlander begint als kopman van Trek-Segafredo aan de Ronde van Frankrijk. „Maar als het niet mogelijk is om een topresultaat te behalen, dan stelt Bauke zijn ambitie bij en gaat hij samen met Vincenzo Nibali voor een ritzege”, zegt ploegleider Steven de Jongh.

De 36-jarige Nibali doet voor de negende keer mee aan de Tour. De Italiaan arriveerde in 2014 in het geel in Parijs en was ook al twee keer de beste in de Giro. Het beste resultaat van Mollema is de zesde plaats in de Tour van 2013. Vorig jaar liep hij bij een val in de dertiende etappe een gecompliceerde breuk in zijn linkerpols op. Daarmee was het seizoen voor Mollema, die dertiende stond in het klassement, meteen voorbij.

Pedersen

Mads Pedersen, de Deense wereldkampioen van 2019, zit ook in de ploeg van Trek-Segafredo. Het team bestaat verder uit de Franse renners Julien Bernard en Kenny Elissonde, de Belgen Jasper Stuyven en Edward Theuns, en Toms Skujins uit Letland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee