Drie kinderen aangerand door tbs’er op verlof in Venray

De Rooyse Wissel. © De Limburger

Venray -

Drie minderjarigen zijn zaterdag 19 juni in het centrum van Venray aangerand door een tbs’er van De Rooyse Wissel. De man was op onbegeleid verlof.

Rik van Hulst en Leon Janssen

Dat blijkt na vragen aan het Openbaar Ministerie, dat inmiddels strafrechtelijk onderzoek doet naar de zaak. Justitie wil geen verdere vragen beantwoorden over de gebeurtenissen noch over de identiteit van de man.

Lees ook: Burgemeester Luc Winants over kinderaanrandingen Venray: ‘Hier is iets hartstikke fout gelopen’

Volgens informatie van De Limburger gaat het om een 42-jarige man die eerder veroordeeld is voor aanranding. Hij zat al jaren in een tbs-kliniek. Hij zou die zaterdag enkele uren op onbegeleid verlof zijn geweest toen hij zich in meerdere winkels, waaronder een speelgoedwinkel aan de Hofstraat, vergreep aan drie minderjarigen van 5, 11 en 13 jaar oud.

Lees ook: Druk op tbs-klinieken is ‘onverantwoord groot’ met alle gevolgen van dien

Tijdens een van die aanrandingen waarbij hij een kind onzedelijk betastte, zou hij zijn betrapt, waarna hij naar buiten rende. Hij werd achtervolgd en aangehouden door een burger. De politie Limburg bevestigt dat de man „door burgers is overmeesterd”.

Tbs-kliniek De Rooyse Wissel wil niet inhoudelijk reageren op de incidenten en verwijst naar het OM.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal